Schaakvereniging Made

Leer schaken

Schaakvereniging ’t Paardje start seizoen 2019-2020

Afgelopen dinsdag, 3 september, zijn de leden van SV ’t Paardje begonnen aan het nieuwe seizoen. Alle clubavonden zijn op dinsdag en ook de speellocatie, Hotel Zalencentrum ’t Trefpunt aan het Raadhuisplein te Made, blijft onveranderd. Het aanvangstijdstip voor de senioren is 20.00 uur en vanaf volgende week, op 10 september, zal de jeugd om 19.00 uur haar opwachting maken.

Het aantal deelnemers, zowel bij de jeugd als de senioren, is groter dan ooit tevoren. Blijkbaar hebben de duidelijke structuur, de Brabantse gemoedelijkheid en de sfeervolle “derde helft” binnen SV ’t Paardje een grote aantrekkingskracht om de Madese arena te betreden. De gastvrijheid van de familie Van der Steen doet daarbij nog een extra duit in het zakje.

Centraal in het jaarprogramma staat de 32 ronden omvattende Interne Competitie die gepland wordt volgens het Keizersysteem: een competitieopzet waarbij zoveel mogelijk gespeeld wordt tegen opponenten van gelijke sterkte. In het voorjaar organiseert SV ’t Paardje haar jaarlijkse ’t Trefpunt Schaaktoernooi; mede mogelijk gemaakt door de familie Van der Steen, uitbaters van ‘t Trefpunt. Daarnaast staan aan het einde van het seizoen de kampioenschappen Snelschaak en Bliksemschaak en de traditionele simultaanavond op het programma.

In de externe competitie speelt ’t Paardje met een achttal in de landelijke KNSB en met een viertal in de regionale NBSB. Ook wordt er gestreden in beide bekercompetities van de NBSB.

De jeugdafdeling werkt met het “Stappenplan”. Elke “Stap” wordt afgesloten met een officieel examen van de KNSB en (hopelijk) dito diploma. De lessen worden verzorgd door de ervaren “schaakrotten” Peter van den Hout, René Gosens, Frits Vink en Cees Prinse.
Het lesmateriaal wordt gratis verstrekt door de sponsoren Van Dijk Installatie BV en Schipper Accountants BV.

De nummers 1 t/m 3 van het afgelopen seizoen zijn nogmaals in het zonnetje gezet en hebben een mooi beker mogen ontvangen. Dit is vastgelegd op deze pagina.