Schaakvereniging Made

Leer schaken

Simultaanseance als afsluiting seizoen ’t Paardje

Schaakvereniging ’t Paardje heeft het seizoen 2016-2017 afgesloten met haar traditionele simultaanseance. De simultaangever was wederom Hein-Piet van der Spek, speler van Paul Keres uit Utrecht. Hij moest het opnemen tegen 21 uiterst gemotiveerde spelers uit Made en directe omgeving. Van der Spek won 14 partijen, speelde viermaal remise en leed drie nederlagen. Met de procentuele score van 76,1 % kunnen zowel de simultaangever als de simultaannemers tevreden zijn.

De vier remises kwamen op naam van William van den Bosch, Marc Govers, Bart van der Ven en Robbert de Wijs. Het kwartet is lid van SV ’t Paardje met daarbij de opmerking dat Robbert de Wijs na vijf jaar werkzaam te zijn geweest in onze Overzeese Gebieden de aldaar heersende hitte heeft geruild voor de vertrouwde en warme stal van SV ’t Paardje.

De drie overwinningen kwamen op het conto van websitebeheerder Kesley Bul, voorzitter René Stadhouders en wedstrijdleider en kersverse kampioen René Gosens. Het trio ontwikkelt dus niet alleen de nodige activiteiten binnen SV ’t Paardje maar maakte de stelling voor Hein-Piet van der Spek dusdanig ingewikkeld dat deze de koning ruggelings op het bord moest leggen.

Opvallend is het feit dat de deelnemers die geen lid zijn van SV ’t Paardje kopje onder gingen; een reden te meer om zich bij de alsmaar groeiende schaakvereniging aan te sluiten!

Aan het slot van een buitengewoon geslaagde avond dankte voorzitter René Stadhouders Hein-Piet van der Spek voor zijn komst naar Made en overhandigde hem een heerlijke alcoholische versnapering, geschonken door William van den Bosch namens Van den Bosch Financials. Henk Pieterse zorgde er in de nachtelijke uurtjes voor dat Hein-Piet van der Spek weer veilig in zijn Utrechts bedje belandde.

De leden van SV ’t Paardje gaan nu met zomerreces. Zij danken de familie Van der Steen voor de genoten gastvrijheid in Hotel, Restaurant en Zalencentrum ’t Trefpunt Tevens gaat een woord van dank uit naar alle trouwe volgers van het Madese schaakgebeuren. Tot slot wensen de leden van SV ’t Paardje eenieder een prettige vakantie.

Dinsdag vijf september a.s. verdient zeker een opvallend plaatsje in de agenda want dan start het seizoen 2017-2018.