Schaakvereniging Made

Leer schaken

Snelschaaktitel SV ’t Paardje naar P. van den Hout

Het kampioenschap Snelschaken kende een speeltempo van tien minuten per persoon per partij.
Zowel snel schakelen onder de hersenpan als snel handelen met de voorste ledematen is daarbij geboden. Het is dan ook een discipline voor de echte specialisten. Na de voorronden, 16 partijen gespeeld over twee avonden, deelden P. van den Hout en titelverdediger M. Govers de koppositie. Zij wonnen al hun duels en speelden tegen elkaar remise. De overige deelnemers volgden op ruime afstand. Op de slotavond had M. Govers echter een off-day waardoor P. van den Hout freewheelend naar de titel fietste. De kampioen van 2015, R. Stadhouders, verzekerde zich van het brons.

De grootste verrassingen op de slotavond kwamen op naam van J. Embregts. Hij wist namelijk zowel P. van den Hout als M. Govers aan de zegekar te binden en zorgde daardoor voor de enige nederlaag van de kersverse kampioen. Hiermee had J. Embregts echter zijn kruit verschoten want vervolgens was hij zelf zesmaal het haasje. P. van den Hout herstelde zich razendsnel en liet nog slechts een half punt liggen tegen R. Stadhouders. M. Govers daarentegen bleef aangeschoten wild en verloor ook nog van R. Gosens en R. de Wijs.
P. François won de tweede groep nipt voor B. van Seters. Laatstgenoemde wist de onderlinge confrontatie weliswaar te winnen maar kwam uiteindelijk een halfje te kort. In deze groep was de spanning sowieso veel groter want de onderlinge verschillen bleven tot de laatste ronden erg klein. D. Koopman verzekerde zich van een podiumplaats door H. Verbrugge op Sonneborn-Berger punten achter zich te laten.

Eindstand groep 1

 1. van den Hout 21,5
 2. Govers 20,0
 3. Stadhouders 17,0
 4. de Wijs 15,5
 5. Gosens 13,0
 6. Heijne 12,5
 7. van der Zee 12,5
 8. Embregts 10,0
 9. Maas 8,5

 

Eindstand groep 2

 1. François 15,0
 2. van Seters 14,5
 3. Koopman 13,0
 4. Verbrugge 13,0
 5. Vink 10,0
 6. Prinse 10,0
 7. van Wijk 9,5
 8. Brenders 6,0
 9. Bul 4,0