Schaakvereniging Made

Leer schaken

Verslag Baronie cup voor de jeugd

Baronie cup voor de jeugd

Op zondag 17 februari 2019 werd er bij ‘t Trefpunt in Made een jeugdschaaktoernooi georganiseerd. Dit was de vierde wedstijd van de Baronie Cup in het district Breda. De deelnemers kwamen van schaakverenigingen uit Oosterhout, Breda, Rijen, Dongen en Zundert en natuurlijk uit Made van onze eigen schaakvereniging SV `t Paardje.  Alle 14 jeugdleden van onze vereniging deden een gooi naar de titel in de verschillende categorieën.

Bij de jeugd wordt gespeeld op drie niveaus in stap 1 stap 2 en stap 3. In totaal waren er 37 aanmeldingen en alle deelnemers hebben 7 wedstrijden gespeeld op deze prachtige zondagmiddag. Elke speler heeft 12 minuten bedenktijd dus een wedstrijd duurt maximaal 24 minuten.

De schaakmiddag begon om half twee en om half zes waren de winnaars bekend. Het ging er sportief aan toe en voor de meesten was het wennen om nu een keer een echte wedstrijd te spelen. Let wel de jongste deelnemer was 6 jaar, jong geleerd is oud gedaan! In alle categorieën zijn er prijzen uitgedeeld en ook deze jongste deelnemer heeft een medaille gekregen.

Dit was de eerste keer dat we de Baronie Cup in Made hebben georganiseerd maar gezien de opkomst en vooral omdat het schaken momenteel erg aanspreekt bij de jeugd in Made komt er hopelijk volgend jaar een vervolg.

Foto's en een filmpje van dit toernooi zijn via deze link te bekijken.

Elke dinsdagavond vanaf 19.00 uur wordt er lesgegeven aan de jeugd bij restaurant ’t Trefpunt. Dus mocht je geïnteresseerd zijn, loop gerust een keer binnen, je bent van harte welkom.

De jeugdtrainers van schaakvereniging `t Paardje