Schaakvereniging Made

Leer schaken

Simultaanseance sluit seizoen SV ’t Paardje af

Schaakvereniging ’t Paardje heeft het seizoen 2018-2019 afgesloten met de traditionele simultaanseance gegeven door Hein-Piet van der Spek, speler van Paul Keres uit Utrecht. Hij moest het opnemen tegen vierentwintig uiterst gemotiveerde spelers uit Made en directe omgeving. Van der Spek won zeventien partijen, speelde zesmaal remise en ging éénmaal kopje onder. Met de procentuele score van 83,33 % kunnen zowel de simultaangever als de simultaannemers tevreden zijn.

De fraaie overwinning kwam op naam van William van den Bosch. De remises gingen naar Henk Dubbelman, Peter van den Hout, Kees van Noorloos, Ruud Goverde, Hans Kuijpers en Daan Pals. Hans Kuijpers redde daarmee de eer van ‘De Belaagde Dame’ uit Made. De overige spelers zijn lid van SV ’t Paardje. Youngster Daan Pals blijft verbazen; met de dik verdiende remise onderstreept hij zijn stormachtige ontwikkeling.
Voorzitter René Stadhouders dankte Hein-Piet van der Spek voor zijn komst naar Made en overhandigde hem een heerlijke alcoholische versnapering. Ook Henk Pieterse werd bij het dankwoord betrokken omdat hij er voor zorgde dat de simultaangever in de kleine uurtjes weer veilig in de echtelijke sponde belandde.

Vind hier een impressie van de schaak simultaan tegen Hein-Piet van der Spek

Zomerreces
De leden van SV ’t Paardje gaan nu met zomerreces. Zij danken de familie Van der Steen voor de genoten gastvrijheid in Hotel Partycentrum ’t Trefpunt. Daarnaast bedanken zij de belangrijke sponsoren Gebr. Van Dijk Installatie en Schipper Accountants. Tevens gaat een woord van dank uit naar alle trouwe volgers van het Madese schaakgebeuren. Op dinsdag 3 september gaat het seizoen 2019-2020 van start; de jeugdafdeling begint een week later.
De correspondent van SV ’t Paardje heeft geprobeerd om aan alle leden de nodige aandacht te schenken maar hij heeft gehoord dat hij daarbij Henk Verbrugge is vergeten. Dus bij deze Henk, tot ziens op 3 september ook al is het dan de eerste dinsdag van de maand!